Navigation


Kommentarer

Kvinner, mobiltelefon og penger
Menns prioriteringer er tydeligvis universelle, øverst på listen står de tre nevnte verdier. Dette viser en nyhetsmelding som gikk verden over i forrige uke.
Vi kunne lese i Nettavisen at en ung studine Mombasa, Kenya var så uheldig å miste sin mobiltelefon i en åpen latrine i en av byens slumområder. Hva gjør en kvinne i nød? Jo hun bruker sine instinkter og ber de lokale gentlemen om hjelp.

En av disse følger på sin side sine naturlige instinkter og trår til. Det kan jo ha vært en spore til innsats at kvinnen også tilbød en belønning på en knapp Camilla.

Mannen kastet seg over oppgaven med dødsforakt, bokstavelig talt. En mann nummer to måtte da trå til, med tilsvarende, skjebnesvanger dødsforakt. Mann nummer tre var heller ikke tung å be, men dessverre stod også hans overlevelsesevne til stryk.

Nyhetsnotisen er for så vidt underholdende, men den unnlater å svare på et grunnleggende spørsmål:
Hva var disse ulykksalige mennenes drivkraft? Var det ønsket om kontakt med kvinnen, og drømmen om hva det kunne føre med seg? Var det pengene? Eller var det rett og slett muligheten for å få en runde med ”Snake”? I tillegg kan en jo spørre seg om de to siste mennene hadde en liten tanke i bakhodet om å redde livet til den/de som gikk foran?

Alle alternativene, kanskje bortsett fra det siste, er i utgangspunktet tenkelige, og det endelige svaret får vi dessverre aldri.
Et annet lite tankekors er det at alle mennene i historien identifiseres med fullt navn, mens kvinnen forblir anonym.

Moralen må uansett være: Tenk deg om to ganger, minst, når du treffer en kvinne som ber om hjelp til å finne mobiltelefonen, uansett hvor vakker og rik hun her.

Les nyhetsnotisen her:
http://www.nettavisen.no/servlets/page?section=1&item=259046

© Ole Gangåssæter http://www.olganga.com
25.03.03


 
© Ole Gangåssæter Email: olganga@olganga.com
Webdesign: Image-planet
Til startsiden Om meg Tjenester Kontakt meg Kommentarer